tengok je lah..

jangan.banyak.cakap.
Dan Dialah yg telah menciptakan bagimu pendengaran, penglihatan dan hati nurani, tetapi sedikit sekali kamu bersyukur.
Al-mu’minűn, 23:78
Me.

I wanna be a very successful person without a crisis of faith. I wanna be a very hardworking student. I wanna be the best daughter to my parents. I wanna have all sort of good characteristics and values in me. I know, Allah the All-Knowing knows what I want. He absolutely will give what we asked for. But, have I even asked for what I want? Have I done anything to get what I want? Have I served Him as He asked me to? Do I deserve what I’m asking for? Do I?

Look at her.. I wanna be like that at least. Please me..please fight yourself for your own good!

O Allah, help the helpless me..

I’ve never care bout this fact. Gibraltar is owned by the UK. But they’ve got their own government.

Hurm.I’m in the middle of exams season. But, I tell you, it don’t really affect me. So, I’m a bit worried of me myself.

O Allah, please give me the strength to worship you in the most presentable shape.

Me.runny.nose.

Missing Andalusia.

Missing of being in holiday is the truth.hii

XOXO

First time! Excited! Malangnye my ‘tourist guide’ not as much.. After all, I’ve been to Penang. ;)

eid.fitri.
almost no messages to my friends..felt sorry.but,cant help.
always pray for the best to all!may we’ll always remember each other!
being around the family,almost make me forget bout my friends(gomenne..)

eid.fitri.

almost no messages to my friends..
felt sorry.but,cant help.

always pray for the best to all!
may we’ll always remember each other!

being around the family,
almost make me forget bout my friends(gomenne..)

Test.try.test. Ngaaa.

.bliss.

.is.my.girl. 

love.the.scenes.
.using.mpp10.
taksim.square.june2011. 

dear.you.
i was there that day.
amazing view, doesn’t it?
then we say, subhanallah :)

tengok.dan.perhati. 

sesuatu yang ‘best’ bakal berlansung.

mungkin bukan rezeki.

yelah.atas pilihan aku jugak.

hadis 4.yang ditetapkan tu rezeki,ajal,amal,bahagia@celaka.

rezeki,ajal.bende yg mmg ketentuan.xboleh nk fikir sendiri.Allah je tahu apa yang terbaik.

contohnya; dilahirkan sebagai budak lelaki atau perempuan adalah rezeki.kalau diberi pilihan,anda mahu jadi lelaki atau perempuan?ada jawapan?

contohnya; mendapat markah purata kurang 2 mata mencapai kelas pertama adalah rezeki.usaha macam mana sekalipun tetap akan dapat kelas dua atas.dan mungkin juga tak usaha macamana pun dapat.maka beruntunglah orang yang berusaha itu.kerna Allah melihat usaha bukan hasil kan?

contohnya; diberi peluang menentukan tarikh kematian atau tempoh hidup atau ajal.boleh beri keputusan sekarang?boleh fikir dalam seminit?

aku hendak menamatkan riwayat hidup ini apabila diriku menjadi orang yang baik.menjaga amal.senang cerita bila iman tengah tinggi menggalah la..

macam mana nak tahu BILA? iman tengah melangit?sudah pasti ke aku akan sampai ke tahap tu?aish,panjang2 ni nak bagitahu yang susah untuk kita decide sendiri bende2 ni.bak kata eliana, ‘Tak Tercapai Akal Ku’.heh

amal,bahagia@celaka adalah di bawah ilmu ALLAH.Dia Maha Tahu apa yang kita akan buat,dan juga beri kita pilihan nak buat apa.

contohnya; nak solat awal waktu ke tak?nak baca ma’thurat lepas subuh/asar ke.nak belajar last minute bile dah dekat exam ke.nak baca buku fiksi/non-fiksi [o_0’].

okey.dah tiada idea nak tulis lagi.

soalnya,takdir boleh diubah atau x?

.untuk maklumat lanjut,sila rujuk hadis ke-4 dari hadis arbain an-nawawiyyah dan syarahnya.

tengok.dan.perhati.

dapat duduk umah dan menulis ini.rezeki aku.alhamdulillah.

eh,camana nak insert image from lappy kat dalam post ni heh?